logo yorrik

 

exteriör Yorrik

OM YORRIK
Yorrik är ett varumärke med inriktning på bedårande busiga, helt svensktillverkade barnkläder. Vi som är de tre kreativa krafterna bakom varumärket Yorrik, heter Anna Petermann, Marianne Lundgren och Malena Nord. Anna och Marianne är formgivare, och Malena är skräddare.
Yorrik startade 2005 då vi efter omfattande renovering öppnade en liten fin butik på Hornsgatan i Stockholm. Året efter startade vi även upp försäljning i vår egen webshop, och till återförsäljare både i Sverige och utomlands. Vi har genom åren bedrivit all verksamhet själva, alltifrån hela tillverkningsprocessen till försäljning i butiken och arbetet med hemsida/webshop. År 2010 avvecklade vi verksamheten i den fysiska butiken, och sortimentet flyttade till vår lagerbutik i Stjärnhov i Sörmland. År 2012 avvecklar vi lite till och stänger webshopen.
Idag bedrivs verksamheten i lite mindre omfattning med lagerbutiken och noga utvalda favoriter som finns som exklusivt beställningssortiment. Titta under rubriken handla så ser du vilka produkter vi har valt ut.

SORTIMENT
Hos oss hittar du barnkläder för barn 0-5 år. Här finns busiga knutmössor, gosiga vintermössor, glada kockset, och jeans och jeanstäcken sydda av härligt återbrukade vuxenjeans. Våra kläder är användarvänliga och passar för stoj och lek, utmärkta att ha på dagis-kläder, men är också uppskattade som fina presenter.

HANDMADE IN STOCKHOLM!
Våra plagg är ateljésydda i vår syateljé i Hjorthagen där Malena jobbar, och våra motiv blir till genom handtryck i våra respektive ateljéer på Lidingö och i Stjärnhov.

interiör Yorrik

PRODUKTION
Från ide till färdig produkt- vi står själva bakom hela processen, från första ideutkast, till design och tillverkning. Vi tillverkar våra plagg i praktiska modeller, härliga färger och sköna material. De är ateljesydda av Malena, och handtryckta av Anna och Marianne, med busiga, glada motiv i egen design. Vi jobbar med screentryck enligt traditionell metod; tryckram och rakel, och vi använder bara vattenbaserade, giftfria färger. Vi arbetar med rena naturmaterial, men i mössorna finns lite lycra för passformens skull. Vi formger plaggen utifrån barnets behov så att de ska sitta bekvämt och kännas sköna att ha på sig. Vår ambition är att Yorriks varumärke ska stå för kvalitet. Trikån vi använder är svensktillverkad och Öko-Tex certifierad. Den både vävs och färgas i Sverige.