logo yorrik

 

Marianne trycker

HANTVERK
Våra mjuka och hudvänliga baby- och barnkläder är unika, och vi tänker klimatsmart. Vi väljer tyger av hög kvalitet antingen av ekologiskt material eller ökotex-certifierade tyger. Den rena och enkla designen av våra plagg står vi för själva. Vi handtrycker våra mönster på alla produkter i våra respektive ateljeer, genom screentrycks-metoden. Varje färg kräver en egen tryckram och rakel (färgskrapa), vilket innebär att t.ex fågelmotivet med sina tre färger är tryckt tre gånger med olika ramar på framsidan av plagget, och tre gånger på bakstycket. Mellan varje tryckomgång krävs det att färgen torkar, så tryckprocessen kräver stor noggrannhet och är ett tidskrävande arbete. Alla färdigtryckta tyger och mönsterdelar levereras till syateljen i Hjorthagen där Malena klipper till, syr och färdigställer alla plagg. Varje plagg blir unikt!

ÅTERBRUK
Ett fantastiskt bra sätt att ta vara på det som redan finns och för att vara klimatsmart, det finns bara fördelar! Vi samlar in avlagda, härligt slitna vuxenjeans på olika sätt bla genom gåvor från kunder, vänner och bekanta, men vi köper även osäljbara begagnade jeans från hjälporganisationer som tex Stockholms Stadsmission eller Kupan i Hemse. På så sätt bidrar vi också till att stödja dessa. Jeansen tas om hand, tvättas, sprättas och tas till Malenas atelje där hon sedan klipper till alla små fickdelar som ska få ett eget motiv. Fickorna handtrycks sedan med respektive motiv i Annas eller Mariannes ateljé och lämnas tillbaka till syateljen där Malena skär till och sammanfogar alla mönsterdelar och syr upp jeans i våra små storlekar. Alla med sin egen särskilda slitna look.
recycle

EKOLOGI
Genom vår hantverksmässiga tillverkningsmetod medverkar vi aktivt till att minska negativ miljöpåverkan!

¤ Vår ambition är att tillverka hållbara, tidlösa plagg av hög kvalitet. Kläder som man trivs med länge och som håller länge både vad det gäller kvalitet och stil. Vår förhoppning är att kläderna vårdas väl och fortsätter bäras av barn efter barn tills de är helt utslitna.

¤ Våra plagg är närproducerade av oss i Stockholm.

¤ Vi handtrycker med den mest miljövänliga färg som finns på marknaden. Den är vattenbaserad och innehåller inte gifter såsom ftalater, formaldehyder eller pvc.

¤ Vi använder Öko-Tex certifierad bomullstrikå till vårt bassortiment. Enligt Öko-Tex standard 100 "är alla artiklar föremål för de strängaste kraven på grund av hudens känslighet hos babies. Kravet på salivresistens innebär att färgen inte får blöda eller blekas när spädbarn suger på dem..."

¤ Vår bomullstrikå tillverkas i Sverige vilket ger kortare transporter.

¤ Vi försöker bli mer och mer miljövänliga i alla led av vår produktion och vi fortsätter att utvidga vår satsning på ekologiska material.

¤ Den ekologiska bomullen White Cotton kommer från Peru och odlas av självägande jordbrukare. Den odlas utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, får växa i sin egen takt, handplockas och blir därmed bättre i kvaliten än bomull som stressas fram.